Het huis

geschiedenis en ligging

Achtergrond van Maison Charlotte

Maison Charlotte is een oude boerderij, ergens uit de jaren 1700. Vier gebouwtjes aan elkaar, om en om stalletjes en woonhuis(jes). Maison Charlotte heeft drie van deze gebouwtjes. De ruime woonkeuken is het hart van het huis, met de grote eiken tafel als middelpunt. Als we niet buiten eten, wordt daar de maaltijd geserveerd. Daarnaast een séjour met zithoek. De benedenverdieping van het derde huisje is voor onszelf met een woon-en slaapkamer. In totaal telt het huis acht slaapkamers, waarvan er vijf zijn ingericht voor de B&B / chambres d’hotes, ieder in hun eigen sfeer.

  • Henk en Jessica

    Maison Charlotte Henk en Jessica
  • Maison Charlotte keuken uitbouw
  • Maison Charlotte kippen
  • Zwembad Maison Charlotte
  • Maison Charlotte terras

In een apart deel van het huis zijn twee eenpersoonskamers en een tweepersoonskamer met eigen toilet en douche. Hier is de mogelijkheid om gebruik te maken van een minibar of zelf koffie/thee te maken.
De twee andere kamers hebben een gedeeld toilet en douche op de overloop, maar dit is altijd dicht bij de kamer.

We hebben een campingbedje dat op iedere kamer kan worden bijgezet, een badje voor het dagelijkse bad van uw baby en een kinderstoel voor de peuters.

Buiten

Aan de keuken ligt een besloten terras met een weids uitzicht op het dal en de weilanden. Hier kan je genieten van mooie vergezichten. De tuin ligt de hele dag in de zon. Onder de meer dan 100-jarige kastanjeboom staat een grote tafel. De boom biedt voldoende schaduw om er lekker te kunnen zitten.

Achter het huis is een ruime veranda. Ook met minder mooi weer is het hier heerlijk toeven om te eten, een boek te lezen, een spelletje toe doen of lekker te luieren.

Wij hebben zelf twee katten en een hond. In overleg zijn andere huisdieren (vrijwel altijd) welkom tegen een geringe vergoeding.

Overal in huis en tuin is wifi.

Tuin

De lommerrijke tuin biedt ruimte om rustig een boek te lezen, of een dutje te doen in de hangmat. Er is een bescheiden zwembad en overal staan zitjes om neer te strijken. Bij het zwembad staat een schommel voor de kinderen.
Onze kippen scharrelen in hun ren en zorgen iedere dag voor een vers eitje. Helemaal achterin de tuin, afgeschut met struikgewas, staan vier bijenkasten waar onze eigen bijen werken aan een lekker potje honing op tafel.

@ 2024 - Maison Charlotte